BEPORZÓK projekt – Fenntarthatósági témahetünk egyik témája

A Fenntarthatósági témahét keretében a 2. és 3. osztályosok a „Legyél te is a lepkék védelmezője!” projektet valósították meg. Az ehhez csatlakozó programok célja az volt, hogy a gyerekek megismerjék, majd tudatosan védjék és támogassák az ebben az évben az „Év beporzói” címet elnyerő lepkéket.

Amilyen változatos megjelenésűek a pillangók, olyan sokszínű tevékenységek segítették a gyerekeket annak megértésében, hogy a lepkék nem csupán a szépségükkel kápráztatnak el bennünket, hanem fontos és hasznos részei a természetnek.

Elkészítették a lepkék életciklusainak állomásait egy széljáték formájában, felépítettek papírból egy olyan virágoskertet, amely a pillangók beporzó munkájához a legideálisabb lenne. Rajzos formában is megjelenítették ezt a kertet, amelyből egy szemet gyönyörködtető galéria jött létre. Matematika órán számokról számokra szálldostak a kíváncsi lepkék, majd varázslatos szárnyaikon elröpítettek bennünket Meseországba, ahol találkozhattunk a szivárványszínű pillangóval illetve a három, színes kis lepke történetével, amelyet egy mini bábelőadás keretében elevenítették meg a gyerekek. A pillangók beporzási táncának pedig mi magunk is részesei lehettünk a saját készítésű lepkeszárnyak és levelek segítségével.

A projekt végére érve minden résztvevő gyermek kiérdemelte a „Lepkék védelmezője” elismerést.

Projektgazdák: Ágoston Enikő és Fodor Ildikó tanítónők

Galériánkat IDE KATTINTVA tekinthetik meg…

You may also like...