Leendő elsős osztályfőnök: Fodor Ildikó

1995 óta tanítok. Tanítói diplomám mellett tánc- és drámapedagógusi végzettséggel rendelkezem.

2023 februárjában szereztem meg mesterpedagógusi minősítésemet.

Hajdúböszörményben élek, pályámat szülővárosomban kezdtem. Balmazújvárosban egyre többen ismernek, hiszen 2013 óta igyekszem a bocskais kisdiákok mindennapjait színesebbé tenni. Ez idő alatt nagyon megszerettem a várost, az itt élő embereket.

14 évig a lakóhelyemen működő sajátos nevelési igényű tanulók iskolájában tanítottam, ami meghatározó szerepet játszott pedagógiai pályafutásomban, hozzájárult a szakmában való elmélyülésben és a másság elfogadásában.

A matematika tantárgy mellett elkötelezett híve vagyok a testnevelés, a tánc és vizuális kultúra tantárgyak tanításának. Fontosnak tartom, hogy a tanulók fejlesztése ne csupán az elme pallérozásában merüljön ki; a gyerekek egészségének megóvását, a környezetvédelmi nevelést szintén lényeges területként kezelem. Az egészéges testi – lelki fejlődés egyensúlyának megteremtését szolgálják a Kölyökatlétikás foglalkozásaim, az iskolai szintű ökoprogramok és az általam szervezett egészségnevelési programok, melyek a diákok hétköznapjait színesítik, gazdagítják.

A tőlem telhető legnagyobb odaadással igyekszem tanítványaimat fejleszteni, megerősíteni és támogatni. A tanítás során elsődleges szempont számomra a tanulás tanítása, az életre nevelés, a problémamegoldó készség és a kritikus gondolkodás fejlesztése. Törekszem az élményszerű tanulásra, ennek érdekében változatos, játékos és a korszerű digitális eszközöket alkalmazok.

Fontos számomra a tehetségek kiszűrése, a tehetséggondozás. E tekintetben fő célom az örömszerzés, a lelkes együttműködés. Éppen ezért a tanulók leterheltségét, életkori sajátosságait, szellemi, fizikai aktivitását, valódi érdeklődését figyelembe véve próbálok motiválni, soha nem erőltetve a közös munkálkodást.

Úgy gondolom, tanítóként a jövőnek dolgozok, ami egyben a legszebb és a legnehezebb feladat is. Nagy a felelősség, hisz olyan teret kell biztosítani a gyerekek számára, mely tudásban és érzelmileg is a jövőre készíti fel őket. Vallom, hogy minden gyerek jó valamiben és aktivizálható. A kulcs – a megfelelő módszer megválasztása, a jellem formálása – már a pedagógus felelősége. A legszebb dolog a tanítói pályán megtalálni ezt a „kulcsot”.

Kedves Szülők! Egy kéréssel fordulok Önökhöz! Legyenek szívesek üzenetem átadni féltett kincseiknek!

„Bátrabb vagy, mint hiszed, erősebb, mint sejted, és okosabb, mint véled.”
(Micimackó rajzfilm)

Ildikó néni

You may also like...