Leendő elsős osztályfőnök: Gombos János

Kedves szülők és gyerekek, leendő első osztályosok!

Gombos János vagyok, a gyerekeknek csak Gombi bácsi.

Pedagógus családból származom. Így már igen kis korom óta magamba szívhattam az oktatás minden csínját-bínját.

Tanítóként Debrecenben1993-ban végeztem a Református Tanítóképző Főiskolán.

Ezt követően Balatonfüreden tanítottam egy sport tagozatos iskolában 18 évig. Miután megnősültem költöztem ismét haza, Hajdúböszörménybe.

2023 óta tanítok itt Balmazújvároson, a Bocskai István Tagintézményben.

Minden ember életében vannak nagyon fontos mérföldkövek. Egyik ilyen meghatározó közülük az első nap az iskolában, amihez már csupán két évszakváltás kell és a Ti életetekben is bekövetkezik. Ez sokaknál fokozott izgalommal vegyül, ami egyébként teljesen természetes. Tanító bácsiként elsődleges feladatomnak érzem, hogy az óvodából az iskolába kerüléseteket megkönnyítsem, segítsek ebben nektek és szüleiteknek. Hiszek a közös gondolkodásban, a közös és egyéni célok kijelölésében és elérésében pedagógus támogatásával. 31 éves tanítói szakmai tapasztalattal a hátam mögött tudom, hogy ha az iskola és a szülők együtt tudnak és akarnak működni, akkor olyan szilárd alapra tehettek szert, amire bátran építkezhetünk iskolai éveitekben.

Fontosnak tartom az egymás közti kommunikációt és a mesékben rejlő erőt. Pedagógiai eszköztáramban ugyanúgy szerepet kap a játékosság, a humor, az egymás kölcsönös tisztelete, az élménypedagógia, a mesék világa, a természet szeretete és a szabad játékkal töltött idő.

Rugalmas, családközpontú pedagógusnak vélem magam, aki szem előtt tartja egy jó osztályközösség légkörének megteremtését és megtartását, ahova a gyermekekként örömmel jöttök és ahova büszkén tartozhattok. Mert hiszem, ahol jól érezzük magunkat, ott könnyebben megy a tanulás is és fogékonyabbak vagyunk az új ismeretek befogadására.

Osztályunkban majd én fogom megtanítani nektek a betűvetés tudományát és segítek majd eligazodni a számok labirintusában, hogy otthonosan mozoghassatok benne. Aki nem hiszi, járjon utána…..

Szeretettel várlak Benneteket leendő elsősöket és családjaitokat!

Üdvözlettel,

Gombi bácsi

You may also like...