Komplex művészeti oktatás-nevelés

Tehetséggondozás – másképp

Iskolánkban drámaórákon, valamint néptánc, furulya, báb és kézműves foglalkozásokon segítjük tanulóinkat a hátránykompenzálás, tehetséggondozás és személyiség-kibontakoztatás területén. Legfontosabb célunk a tanulóink személyiségének minél sokoldalúbb fejlesztése.
Éppen ezért az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet által kiírt pályázat szerencsésen találkozott iskolánk hátránykompenzációs elképzeléseivel, törekvéseivel.

A 2013-2014-es tanévben iskolánkból 4 pedagógus kapcsolódott be az OFI által meghirdetett „XXI. századi közoktatás-fejlesztés, koordináció projekt 3. „A nevelés-oktatás fejlesztése, komplex pilot programok” alprojektjébe.

Az alprojektben együttműködő szakemberek feladata az egész napos iskola tanórán kívüli tevékenységeinek támogatására készülő komplex nevelési-oktatási program kidolgozása volt.
A kutató-feljesztő programba való csatlakozásnak egy sikeres pályázati program elkészítése volt a feltétele. Végül az országból 9 iskola 34 pedagógusa került az OFI komplex művészeti nevelési-oktatási munkacsoportjába.
Munkájuk során abból kellett kiindulniuk, hogy a művészet a fejlesztésben nem cél, hanem eszköz (mozgás, zenei hangképzés, vizuális megjelenítés), valamint a fejlesztés különböző és sokrétű játékos gyakorlati tevékenységen keresztül valósul meg, s a világ egyetemességét, teljességét esztétikai élményeken keresztül próbálja megragadni.

A kollégák 1-2., 3-4. és 5-6. évfolyamra terveztek 3×45 perces komplex művészeti modulokat. Látogatóink ezekből a modulokból ismerhetnek meg néhányat.

Nagy Marianna

Modul témák/altémák
Baji-Gál Ferencné [AnythingPopup id=”49″]
[AnythingPopup id=”50″]
[AnythingPopup id=”51″]
Nagy Marianna [AnythingPopup id=”52″]
[AnythingPopup id=”53″]
[AnythingPopup id=”54″]
Székelyhidiné Ecsedi Ibolya [AnythingPopup id=”55″]
[AnythingPopup id=”56″]
[AnythingPopup id=”57″]
Szvercsókné Holb Erzsébet [AnythingPopup id=”58″]
[AnythingPopup id=”59″]
[AnythingPopup id=”60″]

You may also like...